Vaderdag voor expat vaders

14 February, 2019 by Lyca Mobile
Vaderdag voor expat vaders
Vaderdag voor expat vaders

Vaderdag is altijd belangrijk maar als je in het buitenland woont kan het een hele speciale betekenis krijgen. Een expat vader zijn hoort veel gevierd te worden. Hoe belangrijk je werk ook is, het zal nooit belangrijker zijn dan je kinderen dus maak tijd voor ze vrij. Speel samen, heb samen veel plezier en creëer blijvende herinneringen met je kinderen die zij door het leven bij zich dragen. Je zou iedere week een tijd kunnen hebben speciaal voor hen of je zou ze kunnen verrassen met een uitstapje of een traktatie. Hoe dan ook, het zijn de herinneringen die je samen maakt die tellen. 

Leven als expat biedt de mogelijkheid groots avontuur te beleven. Leer een nieuwe taal, pas je aan aan een nieuwe cultuur en probeer nieuwe dingen die je thuis nooit zou kunnen doen. Omarm het leven met een een gevoel van plezier en exploratie - je kinderen zullen je voorbeeld volgen en actieve third culture kids worden. Wees open met ze over de voor- en nadelen van je eigen en expat culturen - op die manier zullen ze wereldburgers worden. 

He leven van een expat heeft ook zo zijn problemen en worstelingen, beide voor jou en je kinderen. Praat hier ook over en vind samen oplossingen. Of het nou het ontbreken van een voetbaltrainer is of de behoefte aan een huis voor het huisdier, eerlijk zijn over het oplossen van problemen bevordert vasthoudendheid en creativiteit. 

Neem, boven alles, de tijd om elk kind als individu te leren kennen. ze hebben ieder gaven, interesses en vaardigheden. Zoek uit wat die zijn en laat ze zien hoe ze hun leven als expat met moed en geduld kunnen benaderen. 

Vergeet op Vaderdag niet je vader te bellen en hem te laten weten hoe bijzonder hij wel niet voor je is. Goedkope internationale telefoontjes en telefoontjes in het buitenland zijn mogelijk met Lycamobile.