Hoe je je smartphone tegen hackers kunt beschermen

13 February, 2019 by Lyca Mobile
Hoe je je smartphone tegen hackers kunt beschermen
Hoe je je smartphone tegen hackers kunt beschermen

We nemen onze smartphones overal naartoe. We gebruiken hem om foto's van onze kinderen te maken, om belangrijke informatie op te slaan, en zelfs om goederen en diensten te betalen. Weet je zeker dat dit belangrijke gereedschap en al zijn informatie veilig is? Hier is onze korte gids over hoe je je smartphone tegen hackers kunt beschermen. 

Denk altijd aan veiligheid. Wachtwoorden zijn een groot deel van de dingen die je kunt ondernemen. Je moet ze nooit met iemand delen, zelfs niet je vrienden, familie, collega's of zelfs je partner. Als die connectie ooit breekt in de toekomst, is je informatie minder veilig. Ook is het handig om een moeilijk wachtwoord in te stellen en deze regelmatig te veranderen. Zorg ook dat je een wachtwoord op je voicemail zet.
 

  

Om veilig te blijven, is het een goed idee om kopieën te maken van e-mails, foto's of andere belangrijke informatie op je telefoon. Als je dit opslaat op andere plaatsen, zoals je computer thuis, kun je dit nog steeds benaderen wanneer de informatie op je telefoon verloren is. Op deze manier kun je alles van je telefoon verwijderen, zodat een potentiële hacker maar bij een klein deel van je data kan. Je kunt jezelf ook vragen: heb ik al deze informatie op mijn telefoon nodig? Als het antwoord nee is, verwijder het dan. 

Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al je telefoon accounts. Het kan lastig zijn om ze allemaal te onthouden, maar deze kleine verandering is cruciaal. Kijk ook naar je instellingen en schakel de Bluetooth modus 'Detecteerbaar' uit zodat je niet kunt worden gevonden met scannen. Je kunt ook een beveiligings-app toevoegen die kijkt of je telefoon wordt benaderd door apparaten die informatie willen stelen, of die je helpt je telefoon te vinden of uit te schakelen.