De Giro d'Italia

14 February, 2019 by Lyca Mobile
De Giro d'Italia
De Giro d'Italia

Het mooie Gelderland in Nederland het middelpunt van de aandacht van miljoenen mensen in mei 2016 wanneer het een aantal van de beste atleten ter wereld ontvangt, die meedoen aan een van de grootste fietswedstrijden op de planeet. 

De Italianen noemen het La Grande Partenza, maar over de rest van de wereld staat de wedstrijd bekend als de Giro d'Italia en dit wereldberoemde evenement zal zich dit jaar huisvesten een tijdje in de Nederlandse provincie Gelderland. 

Bezoekers die tijdens het Hemelvaartsweekend, tussen 6 en 8 mei, ter plekke zijn, kunnen de start van de race zien in Apeldoorn. Begin- en eindevenementen worden gehouden in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem. Verwacht wordt dat 800 miljoen toeschouwers uit 175 landen uit de wereld zullen worden aangetrokken, zowel op televisie als aanwezig, door de Giro d'Italia. 

Het evenement begint met individuele tijdritten op een afstand van 8,1 km. De volgende dag rijden deelnemers een rit van een uitdagende 180 km, tussen Arnhem en Nijmegen. De derde dag rijden de fietsers terug naar Arnhem, wat neerkomt op een rit van 190 km vanaf Nijmegen. 

De ritten voeren de atletische elite door een groot aantal van gemeentes in Gelderland voordat de atleten vertrekken naar Italië. 

Het binnenslepen van het evenement is een verdienste waarop de Gelderlanders bijzonder trots op zijn. Gehoopt wordt ook dat de miljoenen toeschouwers de schoonheid van het gebied zien. 

Lokalen hopen dat de plaatselijke economie profiteert van het enorm populaire evenement. Nederlandse en internationale bezoekers wordt een groot aanbod van leuke activiteiten aangeboden, zodat de actie niet beperkt blijft tot de fietstochten. 

Profiteer het meest van goedkoop telefoneren naar Irak, en vertel je vrienden alles over het fietsen, met Lycamobile's gratis SIM-aanbod.