Bertens en Haase zijn Nederlands hoop tijdens Wimbledon

13 February, 2019 by Lyca Mobile
Bertens en Haase zijn Nederlands hoop tijdens Wimbledon
Bertens en Haase zijn Nederlands hoop tijdens Wimbledon

Nederlandse fans die de afwezigheid van hun team tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 betreuren, zullen hopen dat enige nationale trots nog hersteld kan worden tijdens het Wimbledon tennistoernooi. 

Hun beste kans op glorie zou Kiki Bertens kunnen zijn bij de vrouwen. De nummer 28 van de wereld komt terug van een goed resultaat tijdens de French Open, waar ze de halve finale bereikte en alleen werd verslagen door de formidabele Serena Williams. 

Bertens fladderde tussen dubbels en solo partijen tijdens haar carrière, maar lijkt nu haar beste vorm te hebben tot nu toe. Ze heeft ook de titel gepakt van de Nürnberger Versicheringscup in Duitsland vlak voor het Roland Garros toernooi. 

En vergeet de leidende Nederlander niet op Wimbledon, Robin Haase. Haase, ook regelmatig te vinden in dubbelpartijen, is nooit verder gekomen dan de derde ronde in de Grand Slam bij het enkelspel. Het hoogtepunt in zijn carrière is een finaleplaats bij het dubbelspel op de Australian Open in 2013. 

Ondanks de kleine kans dat Bertens of Haase succes behalen, zullen er waarschijnlijk veel Nederlandse fans de korte trip over de Noordzee maken om een beetje tennis mee te maken. Ze kunnen uitkijken naar het nieuwste hoofdstuk in de strijd tussen Andy Murray en Novak Djokovic, die elkaar weer in de finale tegen kunnen komen, omdat ze aan verschillende zijden van de loting zitten. 

Britse fans zullen hopen dat de hereniging van Murray met zijn voormalige coach Ivan Lendl, die de Schotten naar zijn Wimbledon en US Open overwinningen heeft geleid, een versterkend effect zal hebben. Ondertussen de nummer één van de wereld, Djokovic, proberen zijn titel te behouden en proberen door te gaan met zijn queeste om alle vier de Grand Slam titels te veroveren in 2016. 

Nederlandse tennisfans die naar het buitenland gaan blijven in contact met Lycamobiles bundels, die een wijd scala aan data-abonnementen bieden voor prepaid simkaarten.