Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page

Veelgestelde vragen

Het gebruik van Lyca Mobile is eenvoudig, klik hieronder voor meer informatie.

Hoe kan ik Lyca Mobile-aanbiedingen en -promoties ontvangen per SMS?

Om onze aanbiedingen en promoties te ontvangen, sms YES naar 3232. Je kunt je op elk moment afmelden door STOP te sturen naar 3232.

Kan ik gebruik maken van VoIP-diensten op mijn Lyca Mobile?

Op grond van de algemene voorwaarden heeft Lyca Mobile het recht om voor bepaalde websites en diensten via het netwerk te beperken of te ontzeggen. Op dit moment is het door Lyca Mobile niet toegestaan om Lebara Talk te gebruiken over de Lyca Mobile netwerk. Dit betekend niet dat u geen toegang heeft tot deze diensten via beschikbare WiFi-verbinding.

Hoe kan ik het ontvangen van ongewenste tekstberichten of SPAM stoppen?

Wanneer u een tekstbericht ontvangt van een bedrijf waar u niet uw nummer aan heeft gegeven, heet dit SPAM. Helaas is Lyca Mobile niet in staat om deze ongewenste berichten te blokkeren, tenzij u alle tekstberichten wilt verbieden. Deze bedrijven beschikken over geavanceerde manieren om mobiele telefoonnummers te achterhalen. Een manier om SPAM te voorkomen is om voorzichtig te zijn met het verstrekken van je mobiele telefoonnummer op bijvoorbeeld websites.

Hoe neem ik contact op met iemand als ik een probleem heb?

Klik hier om de contact Lyca Mobile pagina te bezoeken voor alle informatie over de verschillende manieren waarop u contact kunt opnemen met ons.

Hoe activeer ik roaming installatie met behulp van Lyca Mobile?

Roaming diensten zijn geautomatiseerd en ze moeten zo snel als u naar het buitenland reist werken. Als u niet in staat bent om het zelf te openen, vriendelijk herstart uw telefoon en u moet dan in staat zijn om de diensten te gebruiken zonder enig probleem.

Hoeveel kost het om de voicemail te beluisteren?

Uw Lyca Mobile voicemail dienst is automatisch geactiveerd. Bel naar 1233 of (91#) Om naar de voicemail te luisteren vanaf uw Lyca Mobile. Het is helemaal gratis om uw voicemail te beluisteren.

Mijn simkaart is verloren / gestolen. Hoe kan ik voorkomen dat andere er gebruik van gaan maken?

Neem zo snel mogelijk contact op met de klantenservice op 020 754 3030 en één van onze adviseurs zal u helpen.

Welke mobiele telefoons kan ik gebruiken met Lyca Mobile?

De mobiele telefoon moet verenigbaar zijn met de internationaal erkende GSM-normen, die door alle grote fabrikanten van mobiele telefoons gebruikt worden. Er zijn geen andere beperkingen op het type van de mobiele telefoon die u kunt gebruiken met Lyca Mobile. Bel onze klantenservice team op 020 754 3030 als u niet zeker bent over uw mobiele telefoon.

Hoe kan ik een SMS-bericht verzenden vanuit Nederland naar een ander land met Lyca Mobile?

Lyca Mobile werkt op dezelfde manier als andere mobiele telefoons als het gaat om het verzenden van internationale SMS-berichten. Gewoon 00 in toetsen gevolgd door uw landcode, vervolgens uw netnummer en daarna het telefoonnummer intoetsen en druk daarna op de beltoets. In plaats van een 00 kunt u ook gebruik maken van een “+”.

Hoe voer ik een internationaal gesprek met Lyca Mobile?

Als het aankomt op het maken van internationale gesprekken, werkt Lyca Mobile op dezelfde manier als andere mobiele telefoons of vaste lijnen. Gewoon het nummer kiezen dat u nodig heeft: 00 gevolgd door uw landcode, gevolgd door uw netnummer en vervolgens het telefoonnummer en druk op de beltoets. In plaats van een 00 kunt u ook gebruik maken van een “+”. Houd er rekening mee dat de meeste premium spraak en tekst diensten in andere landen niet kunnen worden bereikt vanaf een mobiele telefoon service als u van buiten dat land belt.

Hoeveel kost het om Lyca Mobile klantenservice bellen?

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.

Waarom is er een knipperende envelop op mijn mobiel?

De knipperende envelop geeft aan dat uw tekst geheugen vol is. Deze melding zal blijven tot u een aantal oude sms berichten heeft verwijderd. U kunt berichten uit de Postvak IN, Verzonden of Conceptmappen verwijderen om wat bergruimte vrij te maken. Het aantal berichten dat u kunt opslaan is afhankelijk uw mobiele telefoon.

Waar vind ik mijn Lyca Mobile nummer?

Als u eenmaal uw nieuwe Lyca Mobile SIM in uw telefoon heeft gedaan, kunt u uw nummer bekijken door te bellen naar * 102 # of (97 #).

Wat is Mijn Lyca Mobile?

Mijn Lyca Mobile is een manier om de controle van uw gesprekken en teksten online te bekijken. U kunt deelnemen aan deze website en toegang krijgen tot veel nuttige tools.

Waar koop ik een Lyca Mobile SIM of waardeer ik mijn beltegoed op?

U kunt de Lyca Mobile SIM en opwaardeer bonnen bij één van onze partners op verschillende locaties kopen. Tevens kunt u de opwaardeer bonnen via onze website (onder het kopje opwaarderen) online bestellen. Kijk op de homepagina voor een selectie overzicht van onze partners.

Uw nummer meenemen naar LYCA MOBILE

U kunt uw huidige mobiele telefoonnummer gratis meenemen naar Lyca Mobile. Om nummerbehoud aan te vragen, bezoekt u de pagina Nummerbehoud. Hier staan in een aantal eenvoudige stappen uitgelegd hoe u kunt overstappen.

SIM Lock

Als uw SIM niet reageert wanneer u hem de eerste maal in uw telefoon plaatst en nadat u uw PIN code hebt ingetoetst, dan heeft uw mobiele telefoon wellicht een SIMlock. Heeft u langer dan één jaar een abonnement bij uw huidige provider dan is het waarschijnlijk mogelijk dit SIMlock gratis te laten verwijderen. Neem in dat geval contact op met uw huidige provider voor de code waarmee u uw SIMlock kunt ontgrendelen. Heeft u minder dan één jaar een abonnement bij uw huidige provider, vraag dan naar de kosten voor het verwijderen van de SIMlock. Bijgevoegd is een lijst van providers met contact gegevens en een formulier dat u kunt invullen en naar uw provider kunt sturen Lebara: Bel 0900 4321 321 Ortel: Ortel Mobiel, Antwoordnummer 12, 9700 WB, Gronigen Orange : Bel 06 2850 1255 KPN and HI: Afdeling Prepay, Postbus 13500, 9700 EG Gronigen Tele2 Mobiel: bel 0900 241 1602 Telfort: Bel 0900 120 1200 or visit www.telfort.nl T-Mobile: Afdeling SIM Unlock, Postbus 16272, 2500 BG, Den Haag Vodafone (Libertel): Antwoordnummer 5555, 6200 VC, Maastricht

Geldigheidsduur

Wanneer u gedurende een periode van 3 maanden geen gebruik maakt van uw beltegoed wordt uw beltegoed bevroren U heeft dan 1 maand de tijd om uw beltegoed op te waarderen waarna uw beltegoed weer zal worden vrijgegeven. Wanneer u uw beltegoed niet binnen drie maanden opwaardeert zal uw nummer worden geblokkeerd en zul u geen gebruik meer kunnen maken van uw simkaart.

Roaming (bellen in het buitenland)

Voor het bellen in het buitenland met uw Lyca Mobile gelden roaming tarieven. Klik hier voor de roaming tarieven.

Hoe kan ik contact opnemen met Lyca Mobile?

Bezoek onze Contact pagina voor alle contactgegevens.

Waarom kan ik geen SMS-berichten ontvangen/verzenden?

Wij adviseren u om eerst te checken u voldoende saldo heeft om een sms te versturen. Indien u nog steeds geen sms kunt verzenden/ontvangen, kunt u het bericht centre nummer (MCN) nagaan in uw instellingen – dit moet zijn +31684000111 voor Lyca Mobile Nederland. Wanneer u een ander nummer ziet, voer dan het +31684000111 in en schakel de telefoon uit en aan. Probeer eventuele niet verstuurd SMS-berichten opnieuw te verzenden. Indien het probleem zich opnieuw voordoet, raden wij u aan om contact op te nemen met de klantenservice.

Ik heb mijn Lyca Mobile voor een tijdje niet gebruikt en het is nu gestopt met werken. Hoe komt dat?

Lyca Mobile deactiveert automatisch SIMkaarten die langer dan 3 maanden niet gebruikt zijn om te bellen of om een sms te sturen. Helaas kunnen deze SIMkaarten niet opnieuw worden aangesloten en het mobiele nummer zal na deze tijd ook niet meer beschikbaar zijn

PIN /PUK codes vergeten

Toetst u driemaal een verkeerde PIN code in dan zal de SIMkaart automatisch worden geblokkeerd. In dat geval zult u uw PUK code moeten intoetsen. De PUK code staat op de kaart waar de SIM in zit. Als u uw PUK code niet kunt vinden, bel dan met de Klantenservice.

eSIM


Wat is een eSIM?

Een eSIM is een handige simkaart die direct in je telefoon is geïntegreerd. In tegenstelling tot traditionele plastic simkaarten, slaat de eSIM alle gegevens op die nodig zijn om je apparaat verbinding te laten maken met het netwerk van LYCA Mobile zonder dat je de kaart hoeft te plaatsen en te verwijderen.

Wat is een Dual SIM met eSIM?

Met Dual SIM-telefoons met eSIM kunnen gebruikers twee telefoonnummers op één apparaat gebruiken. Deze telefoons bevatten zowel een fysieke simkaart als een eSIM, waardoor ze toegang hebben tot meerdere datanetwerken en hun abonnementen. Dit is handig voor mensen die om verschillende redenen verschillende telefoonlijnen gebruiken of vaak naar het buitenland reizen.

Kan ik LYCA eSIM krijgen op Pay As You Go?

Ja! We bieden zowel Pay As You Go (prepaid) als Maandelijks betalen (achteraf) aan onze klanten, zolang hun telefoons compatibel zijn met de eSIM-technologie.

Welke apparaten ondersteunen eSIM?

Vanaf de iPhone XS en doorlopend tot de nieuwste iPhone 14 Pro Max, hebben alle iPhone-modellen nu de mogelijkheid om eSIM te ondersteunen. Ook iPads en tablets, zoals de iPad Air, iPad Pro en Microsoft Surface Pro X, ondersteunen eSIM. Er zijn ook talloze Android-modellen die eSIM ondersteunen, waaronder Samsung, Huawei, Pixel, Motorola, Xiaomi, Sony en andere. Klik hier voor toegang tot een volledige lijst met telefoons die compatibel zijn met Lyca eSIM.

Waar kan Lyca eSIM worden gekocht?

Je kunt Lyca eSIM’s online kopen op https://www.lycamobile.nl/nl/order-sim/ of via een winkel die Lyca Mobile SIM verkoopt.

Wat is de eSIM QR-code?

Een QR-code is een soort streepjescode die wordt gebruikt voor snelle en gemakkelijke toegang tot informatie met behulp van een smartphone. Om het te gebruiken, scan je gewoon de unieke code met de camera van je telefoon en de relevante informatie wordt teruggestuurd naar Lyca, waardoor we op een veilige manier een eSIM-profiel aan je apparaat kunnen toevoegen. Je hoeft geen extra apps te downloaden omdat er een QR-codelezer in je telefoon is ingebouwd.

Als ik zowel mijn fysieke sim als eSIM gebruik, betekent dat dan dat ik twee mobiele nummers heb?

Ja, als je zowel een fysieke simkaart als een eSIM hebt, dan heb je twee aparte mobiele telefoonnummers. Een mobiel nummer is alleen actief op een eSIM of een fysiek simkaart.

Ondersteunen LYCA eSIM's 5G?

Ja, het ondersteunt mobiele telefoons die compatibel zijn met 5G.

Hoe activeer ik mijn eSIM die ik online heb besteld via de Lyca Mobile-website?

Dit zijn de stappen om je eSIM te activeren:

 1. Nadat je online je eSIM hebt besteld met abonnement via Lyca Mobile, ontvang je een bevestigingsmail.
 2. De e-mail bevat een QR-code voor het activeren van je eSIM.
 3. Volg, afhankelijk van je telefoonmodel (iOS, Android, Samsung Smartphone, Huawei enz.), onderstaande instructies om je eSIM succesvol te activeren.

A. iPhone Je hebt een wifi-/mobiele dataverbinding op je telefoon nodig en een eSIM-activeringskaart met een QR-code van Lyca Mobile. Om je eSIM te downloaden, open je je camera-app, richt je de camera op de QR-code en volg je de aanwijzingen. Als je de QR-code niet kunt scannen met de camerascanner, volg je onderstaande stappen:

 1. Maak verbinding met wifi.
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Kies Mobiele data.
 4. Voeg eSIM toe (erop klikken opent de QR-code scanner).
 5. Volg de instructies voor het scannen van de QR-code op je eSIM-activatiekaart van Lyca Mobile.

B. Samsung Smartphone Je hebt een wifi-/mobiele dataverbinding op je telefoon nodig en een eSIM-activeringskaart met een QR-code van Lyca Mobile. Om je eSIM te downloaden, open je je camera-app, scan je de QR-code en volg je de aanwijzingen. Als je de QR-code niet kunt scannen via de camerascanner, volg je onderstaande stappen:

 1. Maak verbinding met wifi.
 2. Open de Instellingen.
 3. Kies Verbindingen.
 4. Kies SIM-kaart beheren.
 5. Kies Voeg mobiel abonnement toe.
 6. Volg de instructies voor het scannen van de QR-code op je eSIM-activatiekaart van Lyca Mobile.

C. Google Smartphone Je hebt een wifi-/mobiele dataverbinding op je telefoon nodig en een eSIM-activeringskaart met een QR-code van Lyca Mobile. Om je eSIM te downloaden, open je je camera-app, scan je de QR-code en volg je de aanwijzingen. Als je de QR-code niet kunt scannen via de camerascanner, volg je onderstaande stappen:

 1. Maak verbinding met wifi.
 2. Open de Instellingen.
 3. Kies Netwerk en internet.
 4. Selecteer het plus-teken (+) naast het Mobiele netwerk.
 5. Selecteer Een SIM downloaden.
 6. Volg de instructies voor het scannen van de QR-code op je eSIM-activatiekaart van Lyca Mobile.

D. Huawei Je hebt een wifi-/mobiele dataverbinding op je telefoon nodig en een eSIM-activeringskaart met een QR-code van Lyca Mobile. Om je eSIM te downloaden, open je je camera-app, scan je de QR-code en volg je de aanwijzingen. Als je de QR-code niet kunt scannen via de camerascanner, volgt je onderstaande stappen:

 1. Maak verbinding met wifi.
 2. Open de Instellingen en zoek naar Mobiele netwerk.
 3. Kies SIM-beheer.
 4. Voeg eSIM toe.
 5. Selecteer Type – eSIM.
 6. Volg de instructies voor het scannen van de QR-code op je eSIM-activatiekaart van Lyca Mobile.

Ik heb per ongeluk mijn eSIM van mijn telefoon verwijderd, wat moet ik doen?

Bel de klantenservice van Lyca Mobile

Wat moet ik doen als ik mijn telefoon upgrade of een nieuwe krijg?

Bel de klantenservice van Lyca Mobile

Ik heb Lyca Mobile Free eSIM besteld zonder abonnement of opwaardering, kan ik mijn eSIM activeren?

Ja, je kunt je eSIM activeren zonder abonnement of opwaarderen. Nadat je de eSIM op onze website hebt gekocht, ontvang je een bevestigingsmail met een QR-code. Scan de code en installeer de eSIM op je toestel. Zodra jouw eSIM is geïnstalleerd, is deze geactiveerd en klaar voor gebruik – maar pas nadat je een abonnement of opwaardering hebt gekocht. Zonder dat kun je met je eSIM niet bellen of toegang krijgen tot datanetwerken. Om gemakkelijk aan de slag te gaan met je nieuwe eSIM, raden we je aan een abonnement op onze website te kopen terwijl je je eSIM koopt. Zo kun je direct aan de slag en bespaar je tijd!

Ik ben klant van Lyca Mobile en heb een fysieke simkaart. Hoe wissel ik deze met een eSIM?

Wisselen van een fysieke simkaart naar een eSIM is eenvoudig! Zo doe je dat:

 1. Ga naar www.lycamobile.nl en bestel een gratis eSIM.
 2. Zodra je het hebt gekocht, ontvang je een bevestigingsmail met een QR-code.
 3. Scan de QR-code en installeer de eSIM op je apparaat.
 4. Log in op je Lyca Mobile-account via onze website.
 5. Ga naar het gedeelte Accountbeheer.
 6. Klik op de optie “SIM wisselen” in het navigatiepaneel aan de linkerkant.
 7. Selecteer de optie om over te schakelen van een fysieke simkaart naar een eSIM.